Заключителна конференция по проект
Публикувано на: 12.03.2024г.

На 20 април 2024 в зала "Панорама" на Хотел Експо, бул. Цариградско шосе 149, София
Сдружение „Зачатие“ организира заключителна конференция по проекта „Together For Fertility“, съфинансиран по програма Еразъм+.

На нея ще бъдат представени резултатите от проекта, който е първият международен проект по програма Еразъм+ за сдружението. Наши партньори са сдружение RODA от Хърватска, Nasz Bocian от Полша и Progress Consult и European Basic Skill Network от Унгария.

Много от пациентите с репродуктивни проблеми срещат трудности с достъпа до разбираема за тях информация по въпросите на стерилитета. Екипи от доброволци на партньорите в проекта създадоха поредица от материали, предназначени да се осигури надеждна и достъпна информация за фертилитета и безплодието за онези групи от обществото, които имат по-ниски нива на здравна грамотност.

Проектът има 4 основни резултата:

1. Печатна книга за инфертилитета „Пътят към родителството: "Твоят лесен наръчник за фертилността“ на пет езика (EN, HR, HU, PO, BG), предназначена за широката обществена публика. Книгата е достъпна безплатно и онлайн.

 

 2. Брошура "Предоставяне на здравно образование и информация на възрастни с по-ниски нива на здравна грамотност и образование"

 

3. Висококачествена учебна програма за обучение на обучители в образователни курсове и семинари по въпросите на инфертилността и репродуктивното здраве

4. Новаторски дигитални образователни материали за инфертилитета, адаптирани за хора с по-ниски ниво на здравна грамотност, на пет езика (EN, HR, HU, PO, BG), които ще бъдат разпространени чрез кампании в социалните медии и публикувани на уебсайта на сдружение "Зачатие".

 

В рамките на проекта бяха проведени обучения на доброволци от страните участнички в проекта. Курсовете се проведоха в Будапеща - Унгария, Гданск - Полша и Загреб - Хърватска.

Участниците бяха подготвени да създават образователни програми и организират информационни курсове, ориентирани към пациенти с репродуктивни проблеми с недостатъчна здравна грамотност.

Будапеща, Унгария

 


Гданск, Полша

 



Загреб, Хърватска

 



Целта на проекта на първо място е да повиши осведомеността относно репродуктивните проблеми в Централна и Източна Европа, като осигури включване на хора с най-различни нива на образователни умения и здравна грамотност.

Отчитаме своето участие в него като изключително полезно и продуктивно за нас като организация и за хората, с които нашите доброволци комуникират като част от дейността си в сдружението.

В резултат на участието ни в този първи проект по програма Еразъм+, сдружение "Зачатие" има подобрен капацитет за управление, участие и кандидатстване за финансиране на проекти от ЕС.

 Заключителната конференция по проекта Together for Fertility ще се проведе на 20 април 2024 г, събота, от 10:00 часа в зала "Панорама" на хотел Експо, бул. Цариградско шосе 149, София. 

 Благодарим сърдечно на нашите партньори и се надяваме на нови съвместни проекти!