Дарителска и благотворителна инициатива в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми
Публикувано на: 12.11.2014г.
  Скъпи приятели,  Всеки чака с нетърпение Коледа. Ще се съберем с приятели, ще си пожелаем здраве, ще гледаме напред. Никой друг, обаче, не знае по-добре от нас какво е да нямаш желание за празници. Да ти е пусто и празно, и нищо да няма значение. Защото най-голямата ти мечта за пореден път се е изплъзнала след поредния неуспешен опит. Да си в пълна безизходица и да нямаш сили да изправиш глава и да продължиш.

В тихия час край елхата хиляди семейства ще си пожелаят отново съкровеното желание - да станат родители. Ние вярваме, че мечтите се сбъдват и знаем, че искаме и можем да помагаме на хората за това. Много детски усмивки са изгрели с подкрепата на нашата иницитива Коледно желание за финансово подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми.

Фондът за Асиситирана репродукция покрива три опита ин витро. Броят двойки, които са приключили и трите опита, все повече се увеличава.  Има и двойки, в които жената е с изчерпан яйчников резерв и могат да успеят само с процедура с донорска яйцеклетка. За тях не се предвижда финасиране на ин витро процедури от Център "Фонд асистирана репродукция".

Сдружение "Зачатие" ще подпомогне в инициативата 2 двойки, които не могат да се възползват от фонда за асистирана репродукция,  с ваучери на стойност 2000 лева.

Всички, които искат да се включат в инициативата Коледно желание и да подпомогнат семейство да се роди още едно дългоочаквано дете, могат да го направят на банковата сметка на Сдружение Зачатие:

Банкова сметка: ПИБ - клон Витоша
Сдружение Зачатие
IBAN - BG10 FINV 9150 10BG N0JD TK
BIC - FINVBGSF

с основания:

- дарение за инициативата Коледно желание

 

или чрез



Дарение чрез PayPal:

 

 

 Условия за кандидатстване за финансово подпомагане с ваучер на стойност 2000 лева от сдружение "Зачатие":

Могат да се кандидатират всички двойки, които отговарят на едно или повече от следните условия:

- партньорката в двойката е с доказан изчерпан яйчников резерв и приложи становище от специалист и необходимите документи, които доказват диагнозата;
- двойката е изчерпала трите си опита към Център "Фонд асистирана репродукция" и нито един от тях не е бил успешен, като приложи документи за това;
- партньорката в двойката е на възраст над 43 г. и поради тази причина не може да се възползва от финансирането на Център "Фонд асистирана репродукция"

Задължително е участниците да са регистрирани във форума на Зачатие с дата, не по-късна от 12.11.2014
---------------------------------------------------------------------

Формуляр за кандидатстване:

1. Име, фамилия, потребителско име във форума:
2. Телефонен номер:
3. Партньор (Име, Фамилия):
4. Пълен пощенски адрес:
5. E-mail адрес:
6. Правим опити за забременяване от .... години
7. Деца от настоящия или от друг партньор - да/не (оградете вярното)
8. Причина, поради която не мога да ползвам фонда:
.......................................................................
(изчерпан яйчников резерв и небходимост от донорска яйцеклетка, изчерпани три безплатни опита от фонда, възраст над 43 години)
9. Декларирам, че имам нужда от финансова помощ, за да продължа лечението си и ще я използвам по предназначение.
10. Напишете откъде научихте за благотворителната инициатива (сайт, форум, Facebook, приятел или медия).

--------------------------------------------------------------------

Формулярът изпратете на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  с тема на писмото "КОЛЕДНО ЖЕЛАНИЕ" до 18.12.2014 г. включително.

Ваучерите ще имат срок на валидност от 1 година, считано от деня на тяхното получаване. Двойките, които ще получат ваучер за лечение на репродуктивни проблеми, ще бъдат изтеглени чрез публичен жребий по време на тържество в 18:30 ч. на 20 декември 2014 г. в "Любимото" е на ул. "Паренсов" 25, София.

 

Клиники по асистирана репродукция в инициативата "Коледно желание" 

kliniki/stamenov_logo.gif

Център за репродуктивно здраве "Надежда" - София се присъединява към благотворителната инициатива на Сдружение "Зачатие" с  една ин витро процедура с включени медикаменти. Двойките трябва да отговарят на изискването вече да са пациенти на клиниката. Участниците могат да включат във формуляра си и желанието си за участие в жребия за тази процедура.

 

kliniki/logo_ivfsofia.gif

СБАЛАГРМ "София" се присъединява към благотворителната инициатива на Сдружение "Зачатие" с  една ин витро процедурa с бластоцист култивиране и замразяване на ембриони с включени медикаменти. От клиниката даряват и едно диагностично изследване за имплантационен прозорец ERA. Участниците могат да включат във формуляра си и желанието си за участие в жребия за тази процедура.

Още една ин витро процедура без включени медикаменти в СБАЛАГРМ "София" дарява жена, член на сдружение "Зачатие", която вече е майка.

 

kliniki/ag_dimitrov.gif

Ин витро АГ медицински център "Димитров" - София се присъединява към благотворителната инициатива на Сдружение "Зачатие" с една процедура по вътрематочна инсеминация. Семейството да е с неизяснен стерилитет,  жената в двойката да е до 35 години. Участниците могат да включат във формуляра си и желанието си за участие в жребия за тази процедура, като приложат попълнен следния формуляр.

 

http://www.zachatie.org/kliniki/shterev.gif

Медицински комплекс "Д-р Щерев" - София се присъединява към инициативата с

1.  Една ин витро процедура с включени  медикаменти за хормонална стимулация , ултразвукови прегледи по време на стимулацията, консултация с анестезиолог и интернист, ЕКГ, пункция на фоликули под анестезия, ин-витро/ICSI оплождане, прилагане на допълнителни техники IMSI, Spindle View, Ембриоскопия (ако са приложими при съответната двойка), култивиране и проследяване на развитие на ембриони (3-5 дни), ембриотрансфер. (без включени хормонални изследвания по време на стимулацията);

2.  Две разширени спермограми + HALO test (анализ на ДНК фрагментация) + изследвания на ДНК Y-микроделеции;

3. Едно изследване на яйчников резерв с извършване на хормонални изследвания на LH, FSH, Inhibin B, Антимюлеров хормон, Prolactin, E2 + провеждане на ехографски преглед с анализ на дебелина на маточна лигавица и брой антрални фоликули;

4. Две високоспециализирани изследвания за фетална морфология на плода при сертифициран специалист по фетална медицина на жени, заченали след процедура по асистирана репродукция.

Участниците могат да включат във формуляра си и желанието си за участие в жребия за тези процедури.

 



Сдружение "Зачатие" изказва своята благодарност към клиниките за прекрасния жест към инициативата.

Пожелаваме ви късмет в жребия и успехи във всичките ви начинания!

 

Благодарим на дарителите в инициативата!


Получени дарения по банков път:

3000 лв. - търговска фирма
1200 лв. - М.Б.Т.
200 лв. - Г.М.
500 лв. - М.Г.С.
30 лв - К.А.С.
50 лв - Е.З.У.
50 лв. - З.Ж.И.
100 лв. - С.Д.
50 лв - Т.Ц.Г.
5 лв. - Д.П.Х.
50 лв. - М.Н.
350 лв. - М.С.
100 лв - Д.Ц.
30 лв. - Б.Н.И.
50 лв. -  Д. Н.-Ж
20 лв. - Д. Д.Ж.
80 лв. - Б.П.П.
20 лв. - Г.Й.Й.
100 лв. - Г.В.Г.
30 лв. - З.Х.Х.
50 лв. - А.Н.В.
--------
Общо по банков път досега: 6065 лв.


Получени дарения чрез PayPal
С.В - 20 лв.
Р.Х. - 100 лв.
Б.Ш. - 30 лв.
Ю.Г. - 150 лв.
Л.П.-Ф. - 20 лв.
С.В. - 50 лв.
З.Т. - 10 лв.
М.Г. - 20 лв.
А.В. - 100 лв.
А.М. - 20 лв.
Д.Т. - 100 лв.
М.В. - 80 лв.
М.С. - 10 лв.
П.З.  - 10 лв.
И.Б. - 20 лв.
--------
Общо чрез PayPal до момента: 740 лв.

Общо дарения до момента: 6805 лв.